Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε εχθές στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν πληροφορήθηκαν ότι στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου δεν υπήρχαν τα τρία άρθρα για την ανεργία που είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ.
Την...
πληροφορία την έμαθαν την ώρα που συνεδρίαζε ο αρμόδιος διευρυμένος τομέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να ενημερωθούν και να καθορίσουν την στάση τους κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη βουλή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχετικά άρθρα τα είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ και είχε συμφωνήσει ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Η Ιπποκράτους είχε στείλει αρχικά το μήνυμα, ότι αν ο Υπουργός Οικονομικών δεν τηρήσει την υπόσχεσή του. το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την Κυριακή μόνο του τα σχετικά άρθρα.

Εχθές το βράδυ, έκανε τελικά πράξη την υπόσχεση του και κατέθεσε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, η οποία περιλαμβάνει:


  • Την προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας σε εκτέλεση Ειδικού Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την ενίσχυση ανέργων, ιδιαίτερα από μειονεκτούσες ομάδες όπως οι οικογένειες χωρίς εργαζόμενους και οι νέοι
  • Τη δυνατότητα υπαγωγής ορισμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας σε ρύθμιση, βάσει της οποίας οι επιχειρήσεις αυτές θα καταβάλλουν μειωμένες κατά 10% εργοδοτικές εισφορέ
  • Την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων και των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν διακόψει την ασφάλισή τους.
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF