Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Πολύ καθαρός είναι ο κατάλογος των  προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, το πρώτο σημείο είναι το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας για το οποίο το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Βενιζέλος...
έδωσαν μάχη μέχρι να ψηφιστούν οι σχετικές νομοθετικές εξουσιοδοτήσεις που περιλήφθησαν με τη μορφή τροπολογίας στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. 

"Η Ελλάδα καταγράφει πλέον την υψηλότερη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να αποφευχθεί  ο κίνδυνος να υπάρξει θετικός ρυθμός ανάπτυξης χωρίς δημιουργία θέσεων εργασίας. Ταυτοχρόνως οι επόμενοι μήνες του 2013 θα είναι δύσκολοι για  τις επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους που έχουν ανάγκη στήριξης καθώς, παρά την ενίσχυση της ευελιξίας, η αγορά εργασίας είναι δύσκολο να ισορροπήσει", τονίζουν πηγές του κόμματος και για τον λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην ενεργοποίηση και των δυο πυλώνων της πρότασης του πού έχει καταστεί νόμος: και στο πρόγραμμα ενίσχυσης υφιστάμενων θέσεων εργασίας και στην προκήρυξη προσωρινών θέσεων απασχόλησης ανέργων στους ΟΤΑ ( κοινωφελής εργασία ) με επιλογή βάσει μοριοδότησης, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και χωρίς ενδιάμεσους φορείς".

Κρίσιμο σημείο για την εφαρμογή του προγράμματος θεωρεί το ΠΑΣΟΚ την μεταφορά υφιστάμενων  και αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ - μέσω και της ρήτρας ευελιξίας-στην απασχόληση. Αυτό προϋποθέτει την άμεση συνεργασία των υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας, τόσο για τη μεταφορά πόρων όσο και για την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, προσχέδιο της οποίας έχει έτοιμο το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ προσβλέπει επίσης στην άμεση ενεργοποίηση των ΟΤΑ που είναι ο καταλυτικός παράγοντας για την εφαρμογή των προγραμμάτων προσωρινής απασχόλησης ανέργων με τις εγγυήσεις του νόμου που διασφαλίζει απόλυτη διαφάνεια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. 
   
Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί απόδειξη της κοινωνικής σημασίας της παρέμβασης  του αυτής την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ που επιχείρησαν να ισχυριστούν ότι οι απασχολούμενοι άνεργοι θα αμείβονται  με αποδοχές μικρότερες του κατώτατου μισθού, ενώ η αλήθεια είναι ότι όσοι  έσπευσαν να ασκήσουν  κριτική δεν προσέθεσαν στις καθαρές αποδοχές τις ασφαλιστικές εισφορές των ωφελουμένων ανέργων πού θα καταβάλλονται στα ταμεία απευθείας από το πρόγραμμα!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF